dijous, 30 d’octubre del 2008

L'Institut Guttmann a Madrid

Amb motiu de la celebració del Dia Nacional del Dany Cerebral, el passat dilluns 27 d’octubre, l’Institut Guttmann, en col·laboració amb la Secretaría de Estado de Política Social i amb el suport de la Federación Española de Daño Cerebral, va organitzar una sessió científica per tractar el tema de La Neurorehabilitació Cognitiva.

L’acte que va tenir lloc a l’auditori del CEAPAT, a Madrid, va estar presidit per la Excma.Sra. Amparo Valcarce, secretaria de Estado de Política Social i va comptar amb la intervenció del Dr. Álvaro Pascual-Leone, professor de Neurologia de la Universitat de Harvard, director del Berenson-Allen Center d’estimulació cerebral no invasiva i director de la càtedra de la Fundació BBVA per a la rehabilitació del dany cerebral a l’Institut Guttmann. També hi va participar la Dra. Teresa Roig, responsable de la Unitat de Neuropsicología de l’Institut Guttmann i investigadora principal en els projectes de telerehabilitació cognitiva PREVIRNEC i NeuroPersonalTrainer.

Per la seva part, el Dr. Josep M. Ramírez, director gerent de l’Institut Guttmann, en la inauguració de l’esdeveniment, va voler destacar la importància dels estudis científics en neurorehabilitació i es per això, va explicar, que la Fundació Institut Guttmann ha editat el llibre Tecnologias aplicadas al proceso neurorrehabilitador: estrategias para valorar su eficacia, (volum 19 de la col·lecció BLOCS) que va ser presentat durant el mateix acte pel Dr. Josep M. Tormos, responsable de la Unitat d'Investigació del nostre centre.



divendres, 24 d’octubre del 2008

Formem més monitors GAME OVER


GAME OVER és el lema de la campanya de prevenció d’accidents que a l’Institut Guttmann, juntament amb el Servei Català de Trànsit, estem portant a terme entre el joves catalans i per la qual els monitors voluntaris, víctimes tots ells d’accidents de trànsit i afectats de lesió medul·lar, pretenen fomentar els hàbits de precaució i responsabilitat entre estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació professional dels centres educatius de Catalunya.

Davant les nombroses trucades que ens arriben des dels centres educatius de Catalunya sol·licitant una xerrada GAME OVER, els passats dies 14, 21 i 28 d’octubre van tenir lloc les sessions formatives per preparar a nous monitors voluntaris.

El programa de formació dels nous monitors inclou sessions teòriques sobre Educació per a la mobilitat segura dins del Pla de Prevenció Viària i sobre els Aspectes psicològics de l’adolescència. Els futurs monitors participen també durant la formació en diversos tallers de comunicació on se’ls prepara per parlar en públic i enfrontar-se a les possibles preguntes dels joves.

divendres, 10 d’octubre del 2008

VIII Edició dels Cursos d’Especialització en Neurorehabilitació


En arribar la tardor, a l’Institut Guttmann hem iniciat la VIII edició dels Cursos d’Especialització en Neurorehabilitació, que tenen per objectiu promoure la formació altament especialitzada de professionals de la salut vinculats al món de la Neurorehabilitació i alhora, impulsar el coneixement de les tècniques i experiències que afavoreixen la salut i la qualitat de vida de les persones afectades per una gran discapacitat física.

L’equip docent, format per 22 professionals de l’Institut Guttmann, de l’IMAS, de la UB i la UAB, ha preparat per al curs 2008/09, un programa de formació continuada en Neurorehabilitació que comprèn 24 cursos especialitzats de gran interès i utilitat per als professionals que treballen o estan interessats en el món de la discapacitat, en el seu abordatge i en el seu tractament. Els cursos tenen el reconeixement de l’Escola de Postgrau de la UAB, permeten l’obtenció de crèdits ECTS (European Credit Transfer System), a efectes curriculars, i ofereixen la possibilitat d’accedir a la Diplomatura de Postgrau i al Màster en Neurorehabilitació.

En el curs 2008/09, s’han matriculat en total 68 alumnes. Des de l’any 2001, que es va iniciar aquest programa de formació continuada, fins al curs actual, un total de 682 alumnes han seguit els cursos d’especialització, entre els quals, 173 han fet la Diplomatura de Postgrau i 59 el Màster en Neurorehabilitació.