dimecres, 17 de desembre del 2008

ASPAYM premia l'Institut Guttmann

L’Institut Guttmann ha estat guardonat, amb els premis 2008 que la Federación Nacional de Parapléjicos y Grandes Discapacitados Físicos (ASPAYM) va entregar el 12 de desembre, per la seva contribució i avenços aconseguits en el tractament de la lesió medul.lar i en reconeixement a la tasca d’investigació científica i clínica que realitza.

Els premis ASPAYM pretenen significar a aquelles persones o entitats que han destacat per afavorir la normalització de la vida de les persones amb lesió medul.lar a Espanya. Altres guardonats van ser la Fundación Rafael del Pino i el Patronato de Turismo del Ayuntamiento de Madrid.

divendres, 5 de desembre del 2008

Dia Internacional de l’Espina Bífida a l’Institut Guttmann

El passat 21 de novembre, va ser el Dia Internacional de l’Espina Bífida. Amb aquest motiu, el dissabte dia 22, l’Associació Catalana d’Espina Bífida i Hidrocefalia (ACAEBH), va organitzar a les instal·lacions de l’Institut Guttmann, una jornada tècnica i lúdica dirigida als seus associats, en la qual van participar més de 100 persones.

Com les edats dels participants eren diverses, va haver en tot moment activitats paral·leles per a tots els gustos. Pel matí, a la Sala d’actes, es van realitzar diferents xerrades, que van tractar diversos temes de gran interès per als participants, com la presentació del Fòrum Català de Pacients, el Sr. Tomás Castillo, que va presentar el seu llibre “Déjame intentarlo, la discapacidad: hacia una visión creativa de las limitaciones humanas”, i una taula rodona sobre esport i autonomia personal. La presentació de la Jornada, la va realitzar el Sr. Rafael Reoyo, president d’ACAEBH, acompanyat pel Dr. Josep M. Ramírez, director gerent de l’Institut Guttmann.

Paral·lelament, al pavelló d’esports, es van realitzar diverses activitats d’esports adaptats per als nens i joves, com tenis, hoquei y tenis taula.

Després del dinar, es va continuar a la sala d’actes amb un taller de grup per als grans i a la sala d’animació es va realitzar una activitat amb els nens i joves.
Es va clausurar la Jornada amb la celebració de l’Assemblea de socis de l’entitat.