divendres, 29 de gener del 2010

La Infanta Cristina visita l’Institut Guttmann

SAR la Infanta Cristina va visitar les instal·lacions de l’Institut Guttmann el 27 de gener del 2010. D. Cristina va realitzar un recorregut per tot l’hospital i va saludar els pacients, familiars i professionals del centre que van estar presents en un dia tan assenyalat per a tots nosaltres.

La visita es va iniciar amb una breu reunió de treball en què el president del patronat, Sr. Francesc Homs, i el director gerent, Dr. Josep M. Ramírez, van presentar la Institució i els seus principals projectes de futur. A continuació, la Infanta, acompanyada pels membres del patronat, l’equip directiu i d’altres autoritats, va visitar les unitats d’hospitalització, l’aula d’informàtica i l’àrea de rehabilitació funcional.


La Infanta, que es va mostrar molt atenta amb els pacients i el seu estat de recuperació, va elogiar la seva capacitat d’esforç i la seva voluntat de superació. D’altra banda, es va interessar especialment pels avenços tècnics i tecnològics amb què compta l’Institut Guttmann i que el converteixen en un referent internacional en neurorehabilitació.



Aquesta visita de la Infanta Cristina respon a una petició formal que l’Institut Guttmann va sol·licitar a la Casa Reial quan la nostra Institució va ser guardonada amb el Premi IMSERSO “Infanta Cristina 2006” en la modalitat del Premi I+D+i en Noves Tecnologies i Ajudes Tècniques. Ja en aquell moment, la Infanta va manifestar el seu interès per conèixer l’activitat assistencial, científica, docent i social que realitza l’Institut Guttmann a favor de totes les persones amb una gran discapacitat.

dijous, 14 de gener del 2010

L’Institut Guttmann, Premi FAD a l’Excel·lència en Hospitals 2010

L’Institut Guttmann ha estat guardonat amb el "Premi INTERSALUS a l’Excel·lència en Qualitat en Hospitals 2010" que atorga la Fundació Avedis Donabedian (FAD), un referent en qualitat dins l’àmbit de la sanitat al país.

Durant el discurs d’entrega del premi, que va ser recollit pel Dr. Josep M. Ramírez, Director Gerent de l’Institut Guttmann, es va posar de manifest que "el centre disposa d’un Pla de Qualitat 2008-2013 que incorpora unes línies estratègiques i un pla d’acció fruit de l’anàlisi del pla estratègic global i que incorpora indicadors, objectius i anàlisi de resultats". "La memòria de qualitat, afegeix, és extraordinària i evidencia l’esforç de millora continua amb el manteniment i millora de la qualitat de l’organització. L’hospital ha estat acreditat i reacreditat per la Joint Comission International".

La cerimònia es va celebrar al Palau de la Música Catalana i va ser presidida per la Consellera de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sra. Marina Geli, i va comptar amb la presència del Director General de l'Agencia de Calidad del Sistema Nacional de Salud, Sr. Pablo Rivero, i el President del Patronat de la FAD, Sr. Àlvar Net.

Aquest guardó és un reconeixement a tot l’equip humà que conforma l’Institut Guttmann i a totes les persones, institucions i amics que li donen suport i que amb la seva ajuda i confiança ens motiven per continuar treballant en aquesta línia de millora continua.