divendres, 23 d’abril del 2010

CONVENI SOLIDARI ENTRE L’INSTITUT GUTTMANN I L’INSTITUT DEXEUS

El passat 7 d’abril, l’Institut Guttmann i l’Institut Dexeus van formalitzar la signatura d’un conveni solidari per a l’atenció ginecològica, obstètrica i reproductiva de la dona amb discapacitat.

L’objectiu principal de l’acord és aprofundir en el coneixement de l’especial problemàtica mèdica que afecta les persones amb discapacitat, amb l’objectiu de millorar la seva atenció ginecològica, obstètrica i reproductiva. Ambdues Institucions pretenen crear un espai de coneixement amb l’objectiu de promoure l’assistència, la investigació, la docència i la formació en aquestes atencions.

L'acte de la signatura, presidit per la consellera de Salut, Hble. Sra. Marina Geli, va comptar amb la presència del Dr. Pedro N. Barri, Director del Departament d’Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció d’USP Institut Universitari Dexeus i el Dr. Josep M. Ramírez, Director Gerent de l’Institut de Neurorehabilitació Guttmann.

Mitjançant aquest acord, els professionals d’ambdues institucions es comprometen a realitzar sessions clíniques conjuntes, treballs d’investigació i definició de protocols assistencials. També s’organitzaran jornades i seminaris de divulgació científica i interès social sobre la realitat dels pacients amb discapacitat. A més a més s’assignarà un especialista que actuarà com a consultor especialitzat, qui es desplaçarà a l’Institut Guttmann per donar atenció ginecològica, obstètrica i reproductiva als pacients que ho precisin.


Amb aquesta iniciativa, el Departament d’Obstetrícia, Ginecologia i Reproducció d’USP Institut Universitari Dexeus, “Salut de la Dona Dexeus”, ha estat nomenada “Empresa Amiga de l’Institut Guttmann”, per la seva col·laboració solidària i implicació en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat del nostre país.

dilluns, 19 d’abril del 2010

L’Institut Guttmann celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física

El passat 9 d’abril, l’Institut Guttmann, per unir-se a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, va organitzar una activitat esportiva a l’abast de tothom. Durant tot el dia, al poliesportiu de l’hospital es van habilitar un seguit de bicicletes estàtiques, elèctriques, el·líptiques i cicloargòmetres de braços per tal d’aconseguir el repte de fer un total de 1.000 quilòmetres en bicicleta entre pacients, familiars i professionals del centre.


La celebració va ser tot un èxit, ja que no només es va assolir el repte que ens havíem fixat, sinó que es va doblar. Així que entre els 75 pacients, els 25 familiars i els 50 professionals que hi van participar es van sumar un total de 2.049 km. Va ser sorprenent l’interès que l’activitat va suscitar, la il·lusió i la voluntat que tothom va demostrar, posant de manifest que junts es poden aconseguir grans coses. Volem destacar especialment la col·laboració de l’empresa Cobega, S.A. que amablement ens va cedir begudes per a tots els participants.

L’acte forma part de tota la sèrie de celebracions esportives i lúdiques que l’Institut Guttmann està portant a terme enguany amb motiu de la celebració del seu 45è aniversari.

dijous, 1 d’abril del 2010

L’Institut Guttmann, referent en el tractament del TCE amb les XXII Jornades Tècniques i la Consensus Conference de l’OMS

L’Institut Guttmann s’ha convertit, aquesta passada setmana, en el focus central del debat a nivell mundial del tractament i rehabilitació del traumatisme cranioencefàlic.

Durant els dies 25 i 26 de març han tingut lloc, a l’Auditori de la Torre MAPFRE de Barcelona, les XXII Jornades Tècniques dedicades al “Abordatge dels trastorns de conducta en el traumatisme cranioencefàlic”. Aquestes Jornades han comptat amb la participació de més de 200 professionals de tota España que s’han reunit amb l’objectiu d’aprofundir en el tractament de les seqüeles del traumatisme cranioencefàlic (TCE) i les seves alteracions conductuals. Per tot això, l’Institut Guttmann ha comptat amb la presencia de les autoritats mundials més reputades en aquesta matèria.

Aquestes Jornades Tècniques han estat el punt de partida de la celebració de la Consensus Conference, una reunió impulsada per la ICF Research Branch de l’OMS i liderada per l’Institut Guttmann, que tanca un projecte d’investigació per a la definició dels paràmetres més rellevants en el diagnòstic i tractament del TCE, desenvolupat durant més de dos anys i en el que han participat més de 100 experts de tot el món.

Aquesta conferència que l’Institut Guttmann ha organitzat conjuntament amb la Fundació Abertis, s’ha desenvolupat al castell on la Fundació Abertis té la seva seu a Castellet i la Gornal (Barcelona) i a l’Institut Guttmann, els dies 27 i 28 de març, respectivament.



Aquestes reunions situen l’Institut Guttmann en el nucli del debat més important dins del panorama mundial del tractament del TCE i el posiciona com a un centre de referència en el tractament i rehabilitació d’aquest tipus d’afectacions. L’Institut Guttmann, que aquest any celebra el seu 45 aniversari, va posar en funcionament, l’any 1994, una de les primeres unitats integrals d’atenció al TCE a Espanya, a partir de la seva experiència com a hospital de lesionats medul·lars inaugurat el 1965.