dilluns, 10 de maig del 2010

L’Institut Guttmann s’adhereix a la Carta Europea de Seguretat Vial

L’Institut Guttmann ha participat en la signatura de la Carta Europea de Seguretat Vial, una iniciativa de la Comissió Europea que persegueix salvar 25.000 vides a les carreteres europees mitjançant la implicació de diferents actors locals, regionals i nacionals de tots els països de la Unió Europea. A tota Europa, més de 1.700 organitzacions ja han firmat el document.


El compromís de les empreses que s’adhereixen passa per la realització de campanyes concretes orientades a la prevenció dels accidents. L’Institut Guttmann participa amb la campanya ‘Game Over’, unes sessions informatives a càrrec de monitors afectats per una lesió medul·lar destinades a sensibilitzar els joves d’entre 14 i 18 anys. La iniciativa que funciona des de l’any 1991 (abans sota el nom ‘Stop al Cop’) s’imparteix als instituts i ja ha arribat a més de 200.000 alumnes de tota Catalunya.



L’acte de celebració va tenir lloc el 30 d’abril d’enguany al Ministeri de Salut i Polítiques Socials a Madrid i va comptar amb la participació de més de 220 organitzacions empresarials, associacions i institucions públiques compromeses amb la reducció dels accidents de transit. Cal destacar la presència d’autoritats nacionals i europees com ara Pere Navarro, director general de la DGT i Jacques Huchet, adjunt de la Representació de la Comissió Europea a Espanya.

dimecres, 5 de maig del 2010

L’Institut Guttmann celebra les VII Jornades d’Esport Inclusiu ‘Mou-te... i Veuràs’

L’Institut Guttmann ha organitzat, el 28 i 29 d’abril, les VII Jornades Inclusives d’Educació Física ‘Mou-te... i veuràs’. Les jornades, que enguany portaven com a lema ‘Educació Física per la Pau’, s’han celebrat a les instal·lacions de l’hospital amb l’objectiu de fer que la inclusió dels infants amb discapacitat a l’escola ordinària sigui cada vegada més una realitat.

Durant dos dies s’han practicat nombrosos esports com ara el tir amb arc, malabars, atletisme, Korfball (bàsquet adaptat), handbol, taka i jocs de repte. A les jornades han participat més de 300 nens i nenes provinents d’una escola d’ESO de Mataró i dues escoles de primària de Barcelona, amb edats compreses entre els 9 i els 13 anys.

L'Institut Guttmann va regalar a tots els nens que van participar a les activitats unes divertides samarretes amb el logo ‘Mou-te... i veuràs’. La institució emmarca aquesta iniciativa dintre de les celebracions del seu 45è aniversari, contribuint d’aquesta manera a la promoció i el desenvolupament d’activitats de prevenció, divulgació i sensibilització social de les persones amb discapacitat.