dimarts, 26 d’octubre del 2010

EL PROJECTE CAM INTEGRA HA DONAT SUPORT A LES "SORTIDES URBANES" DE L'INSTITUT GUTTMANN


Des del mes d’octubre del 2009 fins al mes de setembre d’enguany, la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann ha rebut el suport de l’Obra Social de Caja Mediterráneo (CAM) per finançar el projecte “Sortides Urbanes”.

El projecte CAM Integra pretén contribuir a la tasca de les entitats socials i millorar la qualitat de vida dels col·lectius amb més dificultat d’integració social.


L’octubre de l’any passat la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va presidir el lliurament dels fons que l’Obra Social de Caja Mediterráneo (CAM) atorga a diverses entitats de Catalunya dins del marc del projecte CAM Integra. Va ser aleshores quan la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann va ser seleccionada com una de les entitats beneficiàries de les ajudes atorgades.

dijous, 7 d’octubre del 2010

L' Institut Guttmann organitza la VI edició dels Jocs Esportius Guttmann

Aquest dimarts 5 d’octubre va tenir lloc la VI edició dels Jocs Esportius Guttmann sota el lema “Per un esport sostenible i amb igualtat de possibilitats”, amb els pacients i familiars de l’hospital com a principals protagonistes. Com ja és habitual, la filosofia de la jornada, va ser la realització d’activitats físico-esportives inclusives on tothom, indiferentment de les seves capacitats, pogués participar de manera activa i efectiva en activitats esportives en el seu entorn immediat.

Enguany l’equip de professionals de l’Institut Guttmann ha comptat amb prop d’un centenar de futurs fisioterapeutes i mestres d’educació física de la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) per tal d’impartir conjuntament les diferents disciplines esportives. D’aquesta manera, l’Institut Guttmann contribueix a la formació dels futurs professionals d’educació esportiva dotant-los dels suficients recursos per a incloure les persones amb discapacitat en qualsevol activitat física i esportiva.

Es van celebrar tot tipus d’activitats físiques i esportives com ara atletisme, tir amb arc, esquí adaptat, bàsquet, esgrima, country i un llarg etcètera. El punt més emocionant de la jornada va ser la sessió final d'aeròbic que va comptar amb la participació de tots els pacients, familiars, professionals i universitaris presents a la jornada.