dijous, 26 de maig del 2011

NOTA INFORMATIVA DE L'INSTITUT GUTTMANN


L’equip humà de l’Institut Guttmann, en votació celebrada el passat dia 18, va decidir per un 82,9% de vots favorables (amb una participació del 77’68% del seu cens total) ratificar el preacord a què havien arribat la Direcció del Centre i el Comitè d’Empresa per tal de fer front a l’anunciada minoració econòmica de la Contractació-2011 per part del Cat Salut, com a conseqüència de la greu situació econòmica per la qual travessa el nostre país.


L’acord, que s’estableix per un període de dos anys (2011 i 2012), conté com element principal una reducció salarial del 5% de forma lineal, sobre tots els conceptes de la nòmina.


Amb aquest acord, àmpliament debatut per tot el personal de la institució, es persegueixen quatre objectius bàsics:


(i) Retenir el coneixement de la nostra organització, mitjançant el manteniment del major nombre de llocs de treball possible.


(ii) Assegurar la màxima operativitat del nostre hospital (limitant a 20 el nombre de llits que es tancaran durant el mes d’agost, per reduir el cost de les suplències).


(iii) Mantenir integrament la nostra Política de Qualitat Total, així com la continuïtat de tots els nostres programes de recerca translacional; alhora que potenciar noves vies de finançament complementàries.


(iv) Donar continuïtat a la nostra missió institucional de garantir la més ràpida i millor atenció clínica possibles a les persones destinatàries de la nostra atenció especialitzada (Lesió Medul·lar i Dany Cerebral Adquirit).


Amb aquest acord, totes les persones vinculades professionalment a l’Institut Guttmann volem contribuir, de manera responsable i solidària, a la més prompta recuperació econòmica del nostre país i al manteniment de l’Estat del Benestar per al qual hem treballat, amb esforç i esperança, durant els 45 anys de la nostra història.

dimecres, 18 de maig del 2011

Conveni de col·laboració entre Zurich i l'Institut Guttmann

El passat divendres dia 13 de maig la companyia asseguradora Zurich va signar un conveni solidari de col·laboració amb l’Institut Guttmann consistent en la donació, per part de la Divisió Zurich Vida, d’un euro per cada pòlissa de vida contractada durant tot l’any 2011. D’aquesta manera la companyia asseguradora es converteix en empresa “Amiga de l’Institut Guttmann” contribuint a la consecució dels objectius fundacionals i cooperant en la viabilitat dels seus projectes. L’acord s’ha difós a través d’una campanya publicitària anomenada ‘Gracias’, basada en testimonis reals i dirigida a aquelles persones i llurs famílies que en un moment donat pateixen un imprevist que els canvia la vida per sempre.



Després de la signatura del conveni, Neus Vallès, directora de producte de Zurich Vida i Cristina Gomis, Cap de Comunicació Externa de Zurich España, van realitzar una visita per les instal·lacions del nostre hospital, juntament amb el Dr. Josep M. Ramírez, on van poder conèixer de primera mà la tasca assistencial, científica i social que es porta a terme a l’Institut Guttmann. Actualment, ambdues institucions estan treballant en noves vies de col·laboració futures, la qual cosa posa de manifest l’esperit solidari de Zurich España i el seu compromís envers el col·lectiu de persones amb una discapacitat d’origen neurològic.


dilluns, 16 de maig del 2011

El conseller d'Interior, Felip Puig, visita l'Institut Guttmann

Dimecres, 11 de maig, el conseller d’Interior, Felip Puig, va visitar l’Institut Guttmann acompanyat del director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, per conèixer l’activitat assistencial, científica i social que es desenvolupa al nostre hospital.


El conseller va iniciar el recorregut visitant les unitats d’hospitalització on va saludar alguns pacients, seguit de l’Àrea d’Informàtica i d’Iniciació Prelaboral, l’Àrea de Recerca Translacional i finalment l’Àrea de Rehabilitació Funcional. Al final de la visita, el conseller Puig i Joan Aregio van mantenir una distesa reunió amb alguns monitors del programa “Game Over”, iniciativa posada en marxa al 1991 per l’Institut Guttmann sota el nom ‘Stop al Cop’ en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, i que gràcies al suport i la col·laboració dels ‘Amics de l’Institut Guttmann’ continua des d’aleshores organitzant xerrades informatives i de sensibilització a joves d’entre 14 i 18 anys pels instituts d’ESO i Batxillerat de tota Catalunya.

Els monitors encarregats d’impartir les xerrades són un grup de 30 nois i noies, ex-pacients i la majoria d’ells afectats per una lesió medul·lar a conseqüència d’un accident de trànsit, que van explicar en primera persona el gran l’impacte que produeix en els joves estudiants el fet d’explicar que les conductes imprudents a la carretera et poden canviar la vida en un instant.


Felip Puig, després d’escoltar amb molt d’interès els testimonis dels monitors, va destacar l’exemplar tasca divulgativa i de sensibilització que porten a terme ‘que remou consciències i que apel·la a la conducció responsable’ segons les seves pròpies paraules. El conseller d’Interior va anunciar l’ampliació del programa “Game Over” amb més recursos, si és possible, i més monitors per tal de fer arribar als instituts de tot el territori el missatge de reduir la sinistralitat i els lesionats greus a les nostres carreteres.

dilluns, 2 de maig del 2011

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, visita l'Institut Guttmann

Divendres 29 d’abril el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, va visitar l’Institut Guttmann per conèixer de primera mà l’activitat assistencial, científica i social de la nostra institució i així manifestar el seu suport a la inclusió laboral i professional de les persones amb gran discapacitat física.


El recorregut per l’hospital es va iniciar amb la visita a una Unitat d’Hospitalització on el conseller va saludar personalment alguns pacients i va continuar per l’Aula d’Informàtica i d’Iniciació Prelaboral, on s’inicia als pacients en l’ús de les noves tecnologies i internet, elements que sens dubte seran fonamentals en el moment del seu retorn, o inclusió, al món laboral. Posteriorment va visitar l’Àrea de Recerca Translacional on els investigadors de l’hospital van presentar els programes de recerca que actualment s’estan duent a terme a l’institut. El conseller Mena va visitar també l’Àrea de Rehabilitació Funcional on els nens desenvolupaven la sessió habitual de rehabilitació infantil que es porta a terme a les tardes, de manera complementària a l’horari escolar.



El conseller va destacar especialment el compromís que la institució manté amb la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat en una profitosa reunió que va mantenir amb membres del patronat i de l’equip directiu.