divendres, 17 de juny del 2011

Fundación Adecco i Agilent Technologies reforcen la seva col·laboració amb l'Institut Guttmann donant suport al laboratori QVIDLAB

Dimecres, juny 15 .- Agilent Technologies i Fundación Adecco acaben de formalitzar un nou acord de col·laboració amb l'Institut Guttmann amb l'objectiu de reforçar el projecte QVIDLAB, laboratori de mesures potenciadores que té com a objectiu generar coneixement per millorar l'autonomia personal i qualitat de vida de les persones amb lesió medul·lar i dany cerebral adquirit.


Aquesta nova col·laboració no és més que la confirmació de que ambdues entitats han alineat la seva estratègia i projectes d'integració social i laboral de persones amb discapacitat amb l'Institut Guttmann. Des de l'any 2006, la Fundación Adecco i Agilent Technologies ofereixen el seu suport a diferents projectes duts a terme a l'hospital, projectes que vinculen tecnologia i discapacitat. Aquesta confiança ens permet continuar liderant projectes d'investigació i seguir generant coneixement en l'àmbit de les neurociències en col·laboració amb més de 67 entitats (hospitals, universitats, centres tecnològics i empreses especialitzades) tant nacionals com internacionals.


En acabar la reunió, Francisco Mesonero, director general de la Fundación Adecco i Jordi Fàbregas, director general d'Agilent Tecnhologies, acompanyats per diferents professionals de l'Institut Guttmann van visitar el laboratori de neuromecànica que inclou la infraestructura tecnològica necessària per aplicar les diferents tècniques de l'anàlisi integral del moviment.

dimarts, 7 de juny del 2011

El Consell Social es reuneix amb David Bonvehí, diputat de CIU al Parlament de Catalunya

El passat 25 de maig es va celebrar la reunió del Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann amb l’objectiu de presentar els resultats de l’activitat econòmica i social de la institució pel que fa a l’exercici 2010.

Mercè Camprubí -en nom de tots els membres del Consell Social, del que s’estrenava com a Presidenta en substitució de Antoni Vilà- va ser la persona encarregada de donar la benvinguda i agrair la presència del Sr. David Bonvehí, primer diputat al Parlament de Catalunya afectat per una lesió medul·lar. El diputat va ser convidat a participar en aquesta reunió del Consell Social donada la seva condició com a parlamentari i sobre tot, com a expacient del nostre hospital i coneixedor de les inquietuds i necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat de què forma part. El Sr. Bonvehí va assistir a la reunió acompanyat de la Sra. Assumpció Laïlla, Presidenta de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya.




Durant la reunió, el Consell va entregar-li un document de treball on es detallaven algunes de les principals preocupacions del col·lectiu de persones amb discapacitat física, com ara l’adaptació de les normatives sobre els drets de les persones amb discapacitat, la integració laboral i la reforma urgent de les polítiques d’empleabilitat, i el futur de la figura de l’assistent personal, entre d’altres temes d’actualitat.

El diputat Bonvehí es va mostrar agraït per l’oportunitat de participar en la celebració del Consell Social i va manifestar obertament la seva predisposició a col·laborar amb la nostra institució i en tot allò que representi un avenç en la normalització i una més efectiva equiparació en l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat.