dilluns, 25 de juliol del 2011

La Infanta Cristina pren possessió de la presidència d'honor de l'Institut Guttmann

El dimecres dia 20 de juliol, SAR la Infanta Cristina assisteix a una reunió de caràcter privat amb els membres del Patronat de l'Institut Guttmann per a la presa de possessió del seu nou càrrec com a Presidenta d'Honor.


Fa aproximadament un any, durant la visita que la Infanta Cristina va realitzar a l'hospital, el Patronat li va manifestar el seu desig que tingués a bé acceptar la Presidència d'Honor de l'Institut Guttmann. El 22 de febrer d'aquest any, la Casa de Sa Majestat el Rei feia arribar un comunicat en què la Infanta Cristina acceptava aquest nomenament.

Durant la reunió, s'han presentat els diferents projectes científics i assistencials que l'Institut Guttmann està duent a terme, així com els principals temes estratègics que actualment aborda la institució com són l'acreditació com a Centre de Referència a nivell nacional en el tractament de la lesió medul·lar i l'ambiciós projecte sociosanitari “Al Cor de la Sagrera”.


En el transcurs de la reunió els membres del Patronat han agraït a la Infanta Cristina, en la seva recent condició de presidenta d'Honor, el seu suport i compromís amb els valors de la institució, així com amb tots els projectes que du a terme per a la consecució dels seus objectius fundacionals.

dimarts, 19 de juliol del 2011

Nou conveni de col·laboració entre la Fundació ”laCaixa” i l’Institut Guttmann

La Fundació “la Caixa” i l’Institut Guttmann reforcen la seva col·laboració amb la signatura d’un nou acord que donarà suport al projecte “Desenvolupament d’un sistema de teràpia ocupacional assistit per ordinador basat en pantalles tàctils”. La iniciativa ha de promoure i impulsar el procés de neurorehabilitació integral dels pacients, però a més té com a objectiu fonamental afavorir la seva reinserció social.


El projecte es va presentar a la Convocatòria d’Inclusió social i laboral de persones amb discapacitat que la Fundació “la Caixa” ha publicat enguany. En aquesta convocatòria la Fundació “la Caixa” concedeix ajuts per a la realització de projectes innovadors que donin resposta a les necessitats socioeducatives actuals, i de projectes de millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut física o mental.




Concretament el suport que la Fundació “la Caixa” atorga a l’Institut Guttmann per realitzar aquest projecte, permetrà dissenyar, desenvolupar informàticament i dur a terme la validació clínica d'un programa de teràpia ocupacional específic per als pacients amb dany cerebral adquirit i lesió medul·lar, per tal que assoleixin un alt nivell d'autonomia personal, a través de l’ús de les noves tecnologies que complementen la teràpia convencional, un sistema que a més permet la generació de nous coneixements que contribueixen a l’evidència científica en la neurorehabilitació.

dilluns, 4 de juliol del 2011

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, visita l’Institut Guttmann

La presidenta del Parlament de Catalunya ens va visitar el passat dijous dia 30 de juny, no només per conèixer l’activitat assistencial, científica i docent que desenvolupa el nostre hospital, sinó per mantenir una reunió amb representants del patronat, consell social i equip directiu que li van voler transmetre la necessitat de continuar treballant des del Parlament de Catalunya per la normalització i l’equiparació dels drets de les persones amb discapacitat.




La presidenta, que es va mostrar molt receptiva durant l’exposició, es va comprometre a traslladar als presidents dels diferents grups parlamentaris la necessitat que el Parlament actuï com a catalitzador de totes aquelles mesures que afecten especialment a la normalització de la situació de les persones amb discapacitat com ara la integració escolar, laboral i la reforma urgent d’algunes polítiques socials i assistencials. La Sra. de Gispert va anunciar la seva voluntat de continuar treballant en aquesta línia amb els membres de les diferents comissions parlamentàries en matèria de salut i benestar.


Un cop finalitzada la reunió, Núria de Gispert va fer un recorregut per les instal·lacions del centre i va conversar molt animadament amb diferents pacients que en aquell moment portaven a terme la seva activitat rehabilitadora. La presidenta va voler destacar l’excel·lent feina que l’Institut Guttmann porta a terme des de fa 46 anys així com ‘el compromís i proximitat de la institució envers les persones que en algun moment de la seva vida han patit una discapacitat’.