dissabte, 16 de febrer del 2008

Nova imatge de la campanya de prevenció d'accidents

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa conjuntament amb l’Institut Guttmann-Hospital de Neurorehabilitació, una campanya adreçada a joves d’entre 14 i 18 anys per tal que adoptin actituds de prudència i responsabilitat en les activitats relacionades amb l’àmbit del trànsit. La campanya porta per títol “Game Over- No te la juguis” i vol transmetre el missatge de què la vida no és un joc, que no hi vides extres i que cal prendre precaucions a l’hora de realitzar activitats de risc, com per exemple conduir un vehicle.

La nova campanya consisteix en la realització de sessions per part de 22 monitors de l’Institut Guttmann, afectats de lesió medul.lar. Els monitors seran els encarregats de les xerrades, que pretenen fomentar els hàbits de precaució i responsabilitat entre estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació professional dels centres educatius de Catalunya que sol.licitin adherir-se a la campanya.

“Game Over-No te la juguis” té com a precedent la campanya “Stop al Cop”, engegada per l’Institut Guttmann el 1991. “Stop al Cop” va arribar durant els seus 16 anys d’existència a 151.000 joves d’arreu de Catalunya a través de 2.906 sessions de prevenció. El SCT i l’Institut Guttmann, amb la col.laboració de la Unió Catalana d’Entitats Asseguradores (UNESPA-UCEAC) han impulsat el redisseny i renovació del contingut i el grafisme d’aquesta primera campanya, amb la finalitat d’adaptar-la a la realitat actual dels joves.

La campanya es completa amb el repartiment de material divulgatiu entre els participants de les sessions, com adhesius i tríptics. A més també es penjaran pòsters informatius a les escoles on es realitzin les xerrades.

A Catalunya es produeixen cada any al voltant de 140 casos de lesions medul·lars i 420 casos, amb seqüeles greus, de traumatismes cranioencefàlics amb lesió cerebral, degut principalment a accidents de trànsit, però també a accidents esportius, laborals o fortuïts. Els joves són el grup de població més afectat per aquest fet.
L’Institut Guttmann compta amb una experiència de més de 42 anys dedicats a la rehabilitació integral de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral adquirit o una altra gran discapacitat d’origen neurològic .

L'Institut Guttmann, hospital de referència en recerca



El passat 24 de febrer a La Vanguardia, en Ramon Maspons, adjunt a la secretaria d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, descriu la situació en què es troba el sector sanitari en matèria d’investigació a Catalunya. L’Institut Guttmann es troba entre els quatre casos esmentats a l’article, al costat dels grans hospitals catalans de referència.

Pintem junts la granota


La Foundation for Hospital Art, de la ma de GE Volunteers, col.lectiu de voluntaris empleats del grup d’empreses de General Electric,promou la iniciativa mundial Planet PaintFEst, que en l’edició d’enguany ha comptat amb la participació de l’Institut Guttmann.

A través d’aquest projecte GE Volunteers, promou la creació d’un mural multicolor, pintat per pacients dels hospitals que hi participen. El mural que van pintar els nostres pacients de l’Institut Guttmann el passat 5 de març estarà exposat a la Sala d’Animació a l’espera de trobar-li un lloc definitiu.

GE Volunteers col.labora amb l’Institut Guttmann aportant els Pares Noel que cada Nadal visiten als nostres pacients.