dilluns, 15 de març del 2010

L’Institut Guttmann a Mataró

El passat dimecres 3 de març, es va presentar als mitjans de comunicació la nova aula de rehabilitació neuropsicològica de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró, la qual disposa d’una de les primeres plataformes de telemedicina per a l’estimulació cognitiva PREVIRNEC® desenvolupada pel nostre Institut, juntament amb d’altres entitats del món científic i tecnològic. La plataforma, que ja funciona en d’altres hospitals i que és una novetat mundial, s’ha instal·lat a Mataró per donar així compliment a la petició que se’ns va fer quan aquest projecte, al 2007, va ser guanyador del “TEC-IN depenent” al millor projecte tecnològic aplicat al camp de les dependències, impulsat des del propi Ajuntament de Mataró.

L’acte, que va ser presidit per l’Alcalde de Mataró, Sr. Joan Antoni Barón, va comptar amb l’assistència de les Regidores de Promoció Econòmica i de Sanitat i Serveis Socials de la Ciutat i del President del Consorci Hospitalari del Maresme, així com d’altres directius de l’Hospital de Mataró. Per part de l’Institut Guttmann hi va assistir el Dr. Ramírez i també hi fou present la representant a Catalunya de la Fundación Vodafone España que va donar suport a l’establiment d’aquesta aula.

En aquest mateix acte, es va procedir a la signatura del conveni de col·laboració en matèria de docència i investigació entre l’Institut Guttmann i l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus Mataró-Maresme, pel qual aquesta nova escola d’infermeria, al seu quart curs, impartirà de manera opcional una especialització en neurorehabilitació com a element diferenciador i únic, avui per avui, dins l’oferta docent universitària al nostre país.

Dues noticies en una que, de ben segur, complauran a tots els “Amics de l’Institut Guttmann”.

divendres, 5 de març del 2010

La Fundación Adecco i Agilent Technologies incrementen els recursos tecnològics per a l’análisi de la marxa a l’Institut Guttmann

La Fundación Adecco i Agilent Technologies han signat un acord de col·laboració amb l’Institut Guttmann per a la posada en marxa d’un projecte que incrementa els recursos tecnològics de l’hospital per a l’ampliació de l’equipament per a l’anàlisi digital de la marxa i del moviment corporal, en pacients afectats per una gran discapacitat física d’origen neurològic.


Després de la signatura de l’acord, Jordi Fábregas, director general d’Agilent Technologies i Francisco Mesonero, director general de la Fundación Adecco han visitat la nova àrea neuromecànica de l’hospital i s’han mostrat molt satisfets pel fet de continuar donant suport a una iniciativa que situa l’Institut Guttmann com a un dels centres tecnològics més complerts pel que fa al procés de recuperació i rehabilitació a nivell nacional i internacional.

Aquest projecte s’inscriu dintre del suport que ambdues institucions ofereixen per al foment de noves estratègies, tecnologies i oportunitats que permetin la integració social i laboral de les persones amb discapacitat. Ja a l’any 2008, es van posar en marxa dos projectes que actualment es troben en ple rendiment a l’hospital com ara l’Aula d’Informàtica i d’Iniciació Prelaboral i el Projecte Biomètrics, que van néixer amb l’objectiu d’impulsar la iniciació prelaboral dels pacients de l’Institut Guttmann.