divendres, 29 d’agost del 2008

L’Institut Guttmann a l’Expo de la Fundació S. Dexeus Font


Arran de l’edició i presentació del volum 18 de la col·lecció BLOCS, “Guía para la Mujer con Discapacidad”, que vàrem fer l’any passat en el marc de l’exposició: “Dona, un cos, una vida”, creada per la Fundació Dexeus, amb l’objectiu d’informar sobre els coneixements de la ciència mèdica a l’entorn del cos i la psicologia de la dona, es va elaborar un nou plafó que s’ha incorporat a aquesta exposició itinerant, el qual fa referència a la sexualitat, l’embaràs i el part de les dones amb discapacitat.

Aquest nou plafó, que està il·lustrat amb fotografies adients al tema, conté textos que, amb el títol “Mujeres no estándares” – “Madres como todas”, fan referència a la lluita per la seva feminitat i al dret al reconeixement de la capacitat reproductiva de les dones amb discapacitat. L’expo, que, enguany, es va inaugurar al “Museu de les Ciències Príncipe Felipe” de la “Ciutat de les Arts i les Ciències” de València, es pot visitar fins al 15 de setembre de 2008. Després, l’any que ve, l’exposició anirà a Valladolid i a Madrid.

divendres, 22 d’agost del 2008

Visita de directius de l’empresa Autoliv KLE, SAU

El dimarts 29 de juliol, al migdia, van venir a l’Institut Guttmann el Sr. Jesús Arribas, director general de l’empresa Autoliv KLE, SAU, el Sr. Ramon Tarragó, director de recursos humans i el Sr. Javier Remacha, coordinador europeu de prevenció i medi ambient, a fi de conèixer in situ l’activitat medicorehabilitadora, d’investigació i social que desenvolupem, amb motiu de la col·laboració que aquesta empresa ha aportat a l’Institut Guttmann per tal de promoure la inclusió social activa a l’entorn laboral de les persones amb gran discapacitat.

La visita es va iniciar amb una reunió amb el Sr. Josep M. Ramírez, director gerent de l’Institut Guttmann, en la que hi van participar membres de l’equip directiu de l’hospital, on es van tractar diferents temes d’interès per ambdues entitats. Després, els visitants van fer un recorregut per diverses àrees assistencials de l’hospital i en el vestíbul de l’àrea de Rehabilitació Funcional es va col·locar una placa, com a mostra d’agraïment que dóna testimoni de la valuosa col·laboració de l’empresa Autoliv KLE, SAU amb l’Institut Guttmann.

divendres, 8 d’agost del 2008

Agilent Technologies col.labora amb el nostre hospital

El passat 22 de juliol vam rebre la visita dels responsables de l’empresa Agilent Technologies que, mitjançant la Fundació Adecco, dóna suport des de l’any 2006 a les activitats que l’Institut Guttmann realitza a favor de la inclusió social i laboral de les persones amb gran discapacitat. Agilent Technologies continua donant suport a l’Aula d’Iniciació Pre-laboral i participa en el nou Projecte Biometrics.

El projecte Biometrics es un sistema que engloba un conjunt d’instruments electrònics precisos per a realitzar l’avaluació i tractament de les extremitats dels pacients amb una gran discapacitat física d’origen neurològic. Agilent Technologies, com a empresa líder en el sector de l’alta tecnologia electrònica i biomèdica, espera contribuir d’aquesta manera en el desenvolupament de mesures que contribueixin a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i a la conseqüent integració social i laboral.

Fundació Adecco, a través del seu servei de consultoria per a empreses, pretén l’alineació entre l’acció social i l’activitat empresarial. L’Aportació d’Agilent Technologies a l’Institut Guttmann n’és un clar exemple.

Van acompanyar al director general, Jordi Fàbregas, i a la responsable de recursos humans, Estíbaliz Ortiz, d’Agilent Technologies, el coordinador regional de la Fundació Adecco a Catalunya, Francesc Xavier Pérez, i el director regional d’Adecco Zona Barcelona, David Sanglas.