dijous, 10 de desembre del 2009

Perquè tu ets important!

L’Institut Guttmann ha presentat el llibre Perquè tu ets important! una guia de suport per als familiars de persones amb lesió medul•lar i dany cerebral adquirit.

L’acte de presentació que es va celebrar a Barcelona el passat dia 1 de desembre, va comptar amb l’assistència de més de 300 persones entre familiars, persones afectades i Amics de l’Institut Guttmann. Totes elles van coincidir a destacar la importància d’informar, formar i acompanyar els familiars cuidadors per tal d’aprendre a conviure amb aquesta nova situació i desenvolupar un projecte vital satisfactori per a tots. El llibre, per a la seva edició, ha comptat amb la col•laboració de “Segur Caixa Holding” i la “Fundación Adecco”.



L’acte que es va celebrar dins d’un entorn informal, obert i dinàmic, va comptar amb els testimonis de 4 familiars (la mare i el marit de dos pacients amb dany cerebral, i la germana i l’esposa de dos persones amb lesió medul•lar) que ens van explicar com, en un moment donat van canviar les seves vides i com, poc a poc, han hagut d’anar reordenant-les per tal de viure en família d’una manera positiva i amb projectes vitals compartits i compatibles.


Un acte molt similar al de Barcelona, va tenir lloc a la ciutat de Lleida el passat 30 de novembre, on es va presentar la guia amb la col•laboració de l’associació ASPID i amb la presència de l’alcalde de La Paeria i nombrosos representats de les institucions locals. Avui es presentarà a Girona, en col•laboració amb l’associació MIFAS.

El llibre que s’ha presentat dintre del programa d’actes del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat pretén contribuir a sensibilitzar la societat i potenciar les respostes comunitàries que afavoreixin el respecte a la diversitat, la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.