dimarts, 29 de novembre del 2011

FinConsum i Fundación Adecco promouran la integració laboral i professional de les persones amb discapacitat

FinConsum, entitat pertanyent al Grup “la Caixa” especialitzada en productes financers dirigits al comerç, ha formalitzat el seu compromís amb les persones amb discapacitat de la nostra institució mitjançant el seu suport al projecte que l’Institut Guttmann porta a terme des de fa més de cinc anys a través de l’Aula d’Informàtica i d’Iniciació Prelaboral. Aquesta col·laboració s’articula a través del programa de reinserció social per a persones amb discapacitat de la Fundación Adecco.


Aquesta iniciativa ofereix als nostres pacients la possibilitat de treballar amb les tecnologies de la informació amb els conseqüents avantatges que això representa pel que fa a una integració social i laboral molt més satisfactòria, normalitzadora i activa.

A l’Aula d’Informàtica i d’Iniciació Prelaboral, els pacients compten amb les ajudes tècniques necessàries i les últimes tecnologies per iniciar-se dins el món digital i sempre dintre del procés rehabilitador que porten a terme durant la seva estada hospitalària.


A l’acte de signatura han assistit François Miqueu i Jordi Casas, Conseller Delegat i Director de Mitjans de FinConsum respectivament, acompanyats per Francisco Javier Pérez, Coordinador Regional de la Fundación Adecco; els quals després d’un breu recorregut per les nostres instal·lacions han pogut observar de ben a prop l’activitat que es desenvolupa a l’Aula d’Informàtica, així com conversar amb alguns pacients i professionals que en aquell moment es trobaven realitzant els exercicis que formen part de la seva rutina rehabilitadora.

dimecres, 23 de novembre del 2011

L’Institut Guttmann i Voluntaris de TMB promouran l’autonomia de les persones amb discapacitat al metro

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Institut Guttmann han subscrit un conveni de col·laboració per desenvolupar activitats de foment de l'autonomia personal a la xarxa de metro.


A partir d'ara i dins els programes de rehabilitació, els nostres pacients podran participar en sessions mensuals de coneixement de la configuració de la xarxa de metro i l’ús efectiu del servei de la mà d'empleats voluntaris de TMB. L'activitat tindrà lloc un cop al més i els participants seran els pacients seleccionats pels responsables dels programes de rehabilitació de l’hospital.

El nou acord dóna continuïtat a l’activitat que des de fa més de deu anys es porta a terme a l’Institut Guttmann conjuntament amb els conductors solidaris d’autobús de TMB que ajuden i ensenyen a les persones amb discapacitat a desplaçar-se fins l’àrea metropolitana de Barcelona fent ús d’aquest mitjà de transport públic.


Aquesta iniciativa forma part dels objectius fundacionals de l’Institut Guttmann que com a entitat d’iniciativa social vetlla per l’equiparació d’oportunitats mitjançant la promoció i el desenvolupament d’activitats de prevenció, divulgació i sensibilització social.

dimarts, 8 de novembre del 2011

L’Institut Guttmann presenta nous serveis de telemedicina en rehabilitació en una clara aposta per l’Economia del Coneixement

La multinacional espanyola Indra, líder en la integració de solucions informàtiques i tecnològiques, i l’Institut Guttmann han signat un acord de col·laboració que incorpora al mercat internacional un innovador sistema per a la telerehabilitació cognitiva, el “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®". Es tracta d’una plataforma que permet la prestació de serveis de rehabilitació neuropsicològica en el deteriorament cognitiu associat a patologies com el dany cerebral adquirit, la demència, l’envelliment, la salut mental i les alteracions en els diferents trastorns del desenvolupament infantil.



Aquest projecte és el resultat d’un procés de generació de coneixement, recerca translacional i transferència tecnològica, portat a terme per l’Institut Guttmann des de fa més de 8 anys; partint de les necessitats dels nostres pacients i l’aplicació de solucions dins l’àmbit de les Tecnologies de la Informació, amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament de programes assistencials innovadors i personalitzats, cada vegada més eficients i sostenibles.

A més, “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®” és un clar model d’innovació cooperativa nacional inspirat en l’Economia del Coneixement que ha comptat amb la participació d’empreses tecnològiques, universitats i altres hospitals que, des de diferents disciplines, han sabut donar una resposta eficaç a una necessitat real d’un gran nombre de persones. Però sobre tot, aquest projecte és la suma de l’esforç de moltes persones, professionals, col·laboradors i amics que donen suport als projectes en què hi treballem i que fan de l’Institut Guttmann un centre de coneixement i d’excel·lència cada vegada més reconegut i valorat per tothom.

Adjuntem l’enllaç de l'editorial del diari La Vanguardia, publicat l’endemà de la presentació del “Guttmann, NeuroPersonalTrainer®”, que posa de manifest la rellevància d’iniciatives vinculades als avenços científics, ja que mostren la voluntat emprenedora i el caràcter innovador d’institucions que, com la nostra, treballen cada dia per millorar no només la qualitat de vida i la salut de les persones, sinó l’economia del país.

http://www.lavanguardia.com/opinion/editorial/20111104/54237764682/un-modelo-de-actuacion-medica.html

Aquest és un projecte del que ens hem de sentir orgullosos, perquè l’hem fet entre tots. Moltes gràcies, amics !

dimecres, 2 de novembre del 2011

Els membres de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya visiten l’Institut Guttmann

El passat dijous dia 27 d’octubre, la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va visitar l’Institut Guttmann, per conèixer la nostra institució i l’activitat que hi desenvolupem. Aquesta iniciativa va sorgir el passat mes de juny, quan la Presidenta del Parlament, la M. Hble. Sra. Núria de Gispert, després de visitar el nostre hospital i de reunir-se amb els membres del nostre Patronat, Equip Directiu i representants del Consell Social i de Participació, va manifestar el seu interès perquè els representants de les Comissions de Salut i Benestar del Parlament, també coneguessin de més a prop la feina que fem.



Després de visitar les instal·lacions més significatives del nostre hospital, els diputats varen mantenir una reunió de treball amb membres de l’equip directiu que, a més d’explicar-los les principals activitats del nostre institut i els més importants projectes de futur, com és el d’”Al Cor de La Sagrera”, varen presentar-los les línies principals del nou document “MODEL D’ATENCIÓ NEUROREHABILITADORA ESPECIALITZADA DEL PACIENT AMB LESIÓ MEDUL•LAR i DANY CEREBRAL ADQUIRIT SEVER”, en el que estem treballant, amb l’objectiu de procurar una assistència més ràpida, segura, efectiva, eficient i de major equitat d’accés, als ciutadans de Catalunya amb aquesta patologia.


Els assistents, que es van mostrar molt interessats en la proposta, varen convidar-nos a presentar-lo formalment, un cop estigui elaborat, en una sessió de la Comissió de Salut del Parlament.