divendres, 26 de setembre del 2008

L’Institut Guttmann ha estat distingit amb la “Placa de la Mercè’08” pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

El Departament de Justícia, amb motiu de celebrar la Festa de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona i de les Institucions Penitenciàries, va dur a terme el passat 24 de setembre, un acte de reconeixement públic a les persones i entitats de la societat civil que col·laboren amb aquest departament en la seva tasca orientada a la rehabilitació i la reinserció social de les persones privades de llibertat.

L’Institut Guttmann va ser una de les institucions seleccionades per ser distingida amb una “Placa de la Mercè 2008”, per la col·laboració desinteressada que dóna a la coordinació i supervisió de les diferents activitats per a persones sotmeses a un règim penitenciari amb mesures penals alternatives, a fi d’afavorir la seva reinserció social i per tal que puguin gaudir, quan en justícia els correspongui, del mateix grau de llibertat que tenim la resta de la ciutadania.

El Dr. Josep M. Ramírez, director gerent de l’Institut Guttmann va rebre la distinció de mans de la consellera de Justícia, l’Hble. Sra. Montserrat Tura, i va intervenir al final de l’acte per manifestar la gratitud i agraïment en nom de totes les persones i entitats de la societat civil guardonades.

divendres, 19 de setembre del 2008

Sessió científica sobre ICTUS

El passat dimecres 17 de setembre va tenir lloc a l’Institut Guttmann la sessió científica sobre el tema “The role of Spasticity Management in post-stroke disability”, (El tractament de la espasticitat després de l’Ictus) en la què hi va intervenir el Dr. Gerard E. Francisco i que es va poder celebrar gràcies a la col·laboració de l’empresa Medtronic.

El Dr. Gerard E. Francisco és vicepresident i professor de Medicina Física i Rehabilitació de la Universitat Health Science Centre de Texas i professor de la mateixa especialitat al Baylor College of Medicine a Houston.

A l’acte hi van assistir un gran nombre de professionals, tant de la nostra institució com de fora, els quals es van mostrar molt satisfets amb les aportacions del conferenciant.

dimecres, 10 de setembre del 2008

Professionals de l’Institut Guttmann participen en el IV Congrés de la Sociedad Española de Neurorrehabilitación.(SENR)

La Dra. Montserrat Bernabeu, cap de la Unitat de Dany Cerebral, la Dra. Sara Laxe, metgessa rehabilitadora i la Sra. Maria Josep Delshorts, coordinadora d’infermeria, de l’Institut Guttmann, intervindran com a ponents en el Congrés de la Sociedad Española de Neurorrehabilitación (SENR), que se celebrarà a Santiago de Compostela, del 18 al 20 de setembre del 2008, amb el lema “Millorar l’atenció multidisciplinar en Neurorehabilitació”.

La Dra. Montserrat Bernabeu participarà en la taula rodona dedicada al tema “Models assistencials unitats de Neurorehabilitació”, la Dra. Sara Laxe farà la ponència “Introducció sobre el desenvolupament dels Core Sets per al traumatisme cranioencefàlic”, i la Sra. M. Josep Delshorts tractarà el tema “Diferents cures i atencions d’infermeria en el dany cerebral”.

Aquest Congrés se celebra sent presidenta de la SERN la Dra. Montserrat Bernabeu, que és també membre del comitè científic juntament amb el Dr. Joan Vidal, cap de la Unitat de Lesió Medul·lar i, alhora, la Sra. Marta García, cap d’infermeria de l’Institut Guttmann, forma part de la secretaria del comitè organitzador.