dijous, 2 d’abril del 2009

El professor Carles Vallbona visita l'Institut Guttmann

El professor Carles Vallbona, recentment guardonat amb la medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari que atorga la Generalitat de Catalunya, va visitar l’Institut Guttmann el 31 de març on hi va pronunciar una conferència sobre la Síndrome Post Polio.

Durant la seva intervenció, el professor Carles Vallbona, que va ser presentat pel Dr. Enric Portell, metge especialista d’aquest tema a l’Institut Guttmann, va resumir la seva trajectòria de més de 30 anys d’experiència amb persones afectades de poliomielitis, trajectòria que es caracteritza per l’abordatge multidisciplinari d’aquesta patologia i que coincideix amb el mètode que s’utilitza a l’Institut Guttmann.

A l’acte hi van assistir professionals del nostre hospital i alguns alumnes dels cursos de Diplomatura i Mestratge en Neurorehabilitació que imparteix l’Institut Universitari de Neurorehabilitació Guttmann, adscrit a la UAB.



El professor Carles Vallbona és Doctor Cum Laude en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Cursà estudis de postgrau a Houston (EUA), ciutat on hi viu des de l'any 1952 i on és professor de Medicina Física i Rehabilitació del Bayllor College i director de la clínica de poliomielitis de l’Institute for Rehabilitation and Research. És autor de més de 270 publicacions científiques i reconegut investigador que ha col.laborat amb la NASA en l’estudi dels efectes de la immobilització en persones amb discapacitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.