dilluns, 14 de febrer del 2011

La ministra Leire Pajín visita l'Institut Guttmann

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Na Leire Pajín, va visitar les instal·lacions de l’Institut Guttmann el passat dissabte 12 de febrer. La ministra va estar acompanyada per l’Alcalde de Badalona, el Ilm. Sr. Jordi Serra i l’Hble. Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Sr. Boi Ruiz.

L’objectiu de la visita va ser conèixer de primera mà l’activitat assistencial i científica de l’Institut Guttmann, que actualment es troba en curs d’acreditar-se com a centre de referència estatal en el tractament de la lesió medul·lar.

Alhora es va aprofitar la visita de la ministra per destacar la conveniència també d’una acreditació a nivell estatal, per a l’atenció del dany cerebral adquirit que prioritzi la seguretat i qualitat de l’atenció al pacient i proporcioni una major eficiència per al conjunt del sistema nacional de salut.

Altres temes d'interès per l’Institut Guttmann que es van voler tractar van ser la continuïtat del QVIDLAB, Laboratori de Mesures potenciadores de l’autonomia, satisfacció personal i qualitat de vida de les persones amb lesió medul·lar i dany cerebral, projecte impulsat en el seu dia pel Ministerio de Asuntos Sociales; així com l’emblemàtic projecte ‘Al Cor de la Sagrera’ un complex socio-sanitari assistencial ubicat en ple centre de Barcelona que afavorirà la vida independent de les persones amb discapacitat i altres dependències.

La ministra de Sanitat va conversar àmpliament d’aquests temes amb membres del patronat i de l’equip directiu, i posteriorment va iniciar un breu recorregut per les instal·lacions hospitalàries i l’àrea de rehabilitació funcional, incloent-hi l’àrea de recerca translacional en neurociències. Finalment, la ministra va voler saludar alguns pacients ingressats a l’hospital i els seus familiars, molts d’ells provinents de diferents comunitats autònomes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.