dilluns, 16 de maig de 2011

El conseller d'Interior, Felip Puig, visita l'Institut Guttmann

Dimecres, 11 de maig, el conseller d’Interior, Felip Puig, va visitar l’Institut Guttmann acompanyat del director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, per conèixer l’activitat assistencial, científica i social que es desenvolupa al nostre hospital.


El conseller va iniciar el recorregut visitant les unitats d’hospitalització on va saludar alguns pacients, seguit de l’Àrea d’Informàtica i d’Iniciació Prelaboral, l’Àrea de Recerca Translacional i finalment l’Àrea de Rehabilitació Funcional. Al final de la visita, el conseller Puig i Joan Aregio van mantenir una distesa reunió amb alguns monitors del programa “Game Over”, iniciativa posada en marxa al 1991 per l’Institut Guttmann sota el nom ‘Stop al Cop’ en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, i que gràcies al suport i la col·laboració dels ‘Amics de l’Institut Guttmann’ continua des d’aleshores organitzant xerrades informatives i de sensibilització a joves d’entre 14 i 18 anys pels instituts d’ESO i Batxillerat de tota Catalunya.

Els monitors encarregats d’impartir les xerrades són un grup de 30 nois i noies, ex-pacients i la majoria d’ells afectats per una lesió medul·lar a conseqüència d’un accident de trànsit, que van explicar en primera persona el gran l’impacte que produeix en els joves estudiants el fet d’explicar que les conductes imprudents a la carretera et poden canviar la vida en un instant.


Felip Puig, després d’escoltar amb molt d’interès els testimonis dels monitors, va destacar l’exemplar tasca divulgativa i de sensibilització que porten a terme ‘que remou consciències i que apel·la a la conducció responsable’ segons les seves pròpies paraules. El conseller d’Interior va anunciar l’ampliació del programa “Game Over” amb més recursos, si és possible, i més monitors per tal de fer arribar als instituts de tot el territori el missatge de reduir la sinistralitat i els lesionats greus a les nostres carreteres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.