dijous, 24 de juliol del 2008

Primer centre català on s’implanta la Plataforma per a la rehabilitació cognitiva de l’Institut Guttmann

El Centre Sociosanitari Francolí de Tarragona, gestionat per l’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS), és el primer de tot Catalunya en què es realitza l’extensió clínica de la Plataforma per a la rehabilitació cognitiva, PREVIRNEC, com a resultat de l’acord marc de col·laboració signat amb l’Institut Guttmann.

El servei de telerehabilitació ubicat en el Centre Sociosanitari Francolí ha iniciat la seva activitat durant la segona quinzena del mes de juliol, amb el procés de valoració i selecció dels usuaris del servei. S’estima que al Camp de Tarragona les persones usuàries potencials d’un programa d’aquestes característiques podrien ser entre 800 i 1.000 (persones amb discapacitat física motora per seqüeles de traumatisme cranioencefàlic o accident vasculocerebral agut).

La derivació dels pacients es farà a través dels metges de família i la seva valoració i selecció per realitzar el tractament anirà a càrrec d’un neuropsicòleg que realitzarà el diagnòstic neuropsicològic i el pla de tractament rehabilitador.

La durada i la freqüència del tractament varià en funció de les necessitats i característiques de cada pacient, encara que s'estima que serà de dos a tres mesos; això significa que el nombre de pacients que poden seguir anualment aquest servei estarà al voltant de 100 persones.

Les sessions les conduirà un terapeuta del Centre Sociosanitari Francolí, especialment format per l’Institut Guttmann en aquest tipus de tractament i en les característiques operatives i tècniques de PREVIRNEC.

PREVIRNEC es troba en fase d’extensió clínica amb l’objectiu que es pugui desenvolupar a diferents centres sanitaris d’arreu de Catalunya. Actualment ja s'està utilitzant a l’Institut Guttmann, hospital de neurorehabilitació.

Un cop finalitzada la fase d’extensió clínica i efectuada l’avaluació corresponent, el Departament de Salut determinarà les condicions necessàries per a l’establiment d’aquest servei com a prestació sanitària dins l’àmbit de les aportacions que les noves tecnologies poden fer per a la millora i generalització dels tractaments clínics i, en conseqüència, per a la millora de la salut i la qualitat de vida dels ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.