dimarts, 4 de novembre de 2008

L'Institut Guttmann organitza els IV JOCS ESPORTIUS per a persones amb discapacitat

El dijous 30 d’Octubre de 2008 es van celebrar els IV Jocs Esportius Guttmann amb el lema “Per un esport sostenible i amb igualtat de possibilitats”. Enguany els Jocs Esportius Guttmann van tenir com a eix principal l'activitat físico-esportiva inclusiva on tothom, independentment de les seves capacitats, va poder participar de manera activa i efectiva en les diferents modalitats.

"Els professionals de l’Institut Guttmann estem obligats a evolucionar i innovar per arribar a una educació física de qualitat que s’adapta a la funcionalitat de tots i totes. És per això que no podem caure en l’error de realitzar, dins el programa de rehabilitació, unes jornades esportives on no hi tingui cabuda tothom", exposa Josep Medina, cap de rehabilitació de l'Institut Guttmann.

Les activitats en el medi natural (esquí, vela, submarinisme, handbike...) són cada vegada més freqüents en el temps d’oci de totes les persones, i donat que a l’Institut Guttmann som especialment sensibles amb la sostenibilitat del medi ambient, durant els Jocs Esportius fomentem la cura i el respecte per l’entorn promovent el reciclatge i l’estalvi d’aigua i energia.

Com en les jornades anteriors els grans protagonistes són els pacients i els familiars de l'Institut Guttmann, però a les jornades d’enguany també hi van assistir professionals del món de l’educació física i l’esport amb l'objectiu de rebre la formació adient que els permeti incloure a les persones amb discapacitat en qualsevol instal·lació i/o activitat.

Als Jocs Esportius Guttmann s’inclou la pràctica de nou modalitats esportives: jocs de raquetes cooperatives, boccia, aeròbic, jocs de repte, handbol per a tothom, korfbal per a tothom, handbike, tir amb arc i handix. Aquesta vegada s’hi va programar també una cursa d'orientació per les instal·lacions de l’hospital amb l’objectiu de facilitar el coneixement dels seus espais.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.