dimecres, 23 d’abril del 2008

Conveni de col.laboració entre el Govern d'Andorra i l'Institut Guttmann


El passat 15 de gener, la ministra de Salut del Govern d’Andorra, Montserrat Gil, i el doctor Ramírez, van signar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell (Andorra) un conveni de col·laboració pel qual es formalitzen les fructíferes relacions ja existents entre el nostre hospital i els professionals del Principat. Amb aquest acord es pretén donar un millor tractament als andorrans que pateixin lesions de tipus neuromedul·lar o danys cerebrals severs.

En l’acte, el Dr. Ramírez va assenyalar que era un privilegi estar a Andorra i que les autoritats sanitàries havien estat molt valentes en delegar part dels seus serveis a una altra institució malgrat tenir bons professionals i un bon hospital. Va destacar que l’Institut Guttmann pot aportar la seva experiència ja que al nostre centre atenem més de 200 casos cada any de lesió medul·lar i 400 de dany cerebral adquirit, mentre que a Andorra es donen tan sols uns 15 casos anuals.

L’acord preveu un nombre de places concertades a l’Institut Guttmann on es derivaran els pacients per iniciar els tractaments i, posteriorment, quan aquests retornin al Principat, seran atesos per un grup de professionals formats pel Guttmann que acompanyaran els afectats i les seves famílies en l’adaptació a les noves circumstàncies.

L’acte va concloure amb una conferència en què els doctors Joan Vidal i Josep Maria Tormos van presentar les activitats que es desenvolupen a l’Institut Guttmann en matèria de neurorehabilitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.