dimarts, 29 d’abril del 2008

Reportatge "ESTIMULAR EL CERVELL" al programa REDES -TV2

El Diumenge 21 d’abril del 2008, el programa científic REDES , va emetre per TVE2 un reportatge en què el presentador, Eduard Punset, entrevista sota el títol, Estimular el cervell, el Dr. Álvaro Pascual-Leone, assessor científic de l’Institut Guttmann i professor de neurologia i neurociència a la Universitat "Harvard Medical School", EEUU.

En aquesta sessió es parla sobre l’òrgan que més incideix en la nostra forma de ser: el cervell. Eduard Punset descobreix, juntament amb Álvaro Pascual-Leone, el funcionament de la “estimulació magnètica transcraneal”, un mètode per modificar l’actividad de les vies neurals sense l’administració de fàrmacs ni la utilització de cirurgia.

Ara sabem que els circuits electroquímics que configuren la nostra ment no són immutables, l’entorn modifica contínuament l’entramat de neurones. Els reptes de la neurociència apunten a aprofitar aquesta plasticitat i a trobar els estímuls adequats per tractar o fins i tot perfeccionar el funcionament del cervell humà.



Redes 1: Manipular el cerebro from Smartplanet on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per fer un comentari al Blog del Amics de l'Institut Guttmann

El seu comentari serà publicat properament.